7. aug. 2013

Hvordan snakke til din datter om kroppen hennes

Jeg kom over et innlegg på nett, som gikk ut på hvordan å snakke til datteren din om kroppen hennes, og tenkte jeg skulle oversette den for dere, den blir oversatt, med litt tillegg, og litt tatt bort. Jeg vil tro jeg ikke har så mange lesere igjen, men for dere som fremdeles er innom, så håper jeg at dere ser nytten i det. Og aller helst at dere husker på noen av disse tingene til når dere selv får barn. For øvrig syns jeg det er dumt at det ikke er skrevet en "Hvordan snakke til din sønn om kroppen hans", eller "Hvordan snakke til gutter"-tekst, men de kommer vel, selv om det er her det er noe feil med likestillingen blant jenter og gutter. Uansett, her kommer oversettelsen:

Hvordan snakke til datteren din om kroppen hennes:

Du behøver ikke snakke til datteren din om kroppen hennes, med mindre du skal fortelle henne hvordan den fungerer.
Du behøver ikke fortelle henne det, om hun har mistet, eller gått opp i vekt. Og selv om du syns kroppen hennes ser fantastisk ut, er det mange andre ting du heller kan fortelle henne, her er noen eksempler:

Så godt(/sund) du ser ut!
Så glad du ser ut, du gløder!

Rett og slett, gi henne komplimenter som ikke har noe med kroppen hennes å gjøre. Du behøver heller ikke kommentere andre damers kropp, ei heller din egen. verken positiv, eller negativ.  Lær henne å sette pris på sin egen, og andres kropp.



Ikke snakk negativt om kroppen din ovenfor henne, eller om dietten du går på. Hun behøver ikke tenke på kaloriene, eller karbohydratene hun inntar. Kjøp, lag, spis, sund mat isteden for. Husk at skam for hva du putter i munnen, fører til skam over egen kropp.

Oppfordr datteren din til å løpe, ettersom det letter stresset. Lær henne å klatre, fordi de ikke finnes bedre plasser å oppsøke sin åndelige seg, en på toppen av universet. Utfordr henne til å gjøre ting som skremmer henne, fordi frykt noen ganger kan komme godt med, det kan hjelpe henne å bli trygg på seg selv.

Lær din datter å elske lagsport, fordi dette vil gjøre henne en sterkere kvinne, og en bedre leder. Forklar henne at uansett hvor gammel man er, behøver man å være en god lagspiller, likevel er det viktig å ikke tvinge henne til å holde på med en sport hun ikke liker. Lær henne å ikke gi opp det hun elsker.

Vis henne at kvinner kan klare seg selv, og at de er selvstendige.

Lær din datter å lage mat, bake gode kaker(uansett hvor usunne de er), lær henne familieoppskriftene.
Vis henne gleden ved å være ute i naturen.



Kanskje både du og din datter har store lår, eller stor brystkasse, og de er lette å hate. Ikke hat dem!
Fortell datteren din at hun kan løpe maraton med beina sine, om hun vil, og at brystkassen beskytter hennes kraftfulle sterke lunger.

Hun kan skrike, synge, eller løfte verden. Om hun bare vil.

Fortell din datter, at det beste hun kan gjøre, er å bruke kroppen til å speile hennes vakre sjel!



Originalen finner du HER
Bildene er lånt fra google.

1 kommentar:

  1. Jeg leste en artikkel for en stund siden om en dame som konsekvent aldri fortalte små jenter hvor søte de var. For de får ofte høre det. I stedet spurte hun hvilken bok de leste. Hun oppmuntret andre til å slutte å komplimentere både små og litt eldre jenters utseende, men heller spørre om hvilke bøker de leser, eller spørre hva de ville ha gjort med verden hvis de kunne forandre bare én ting. For når du gir de den typen oppmerksomhet viser du at du er interessert i intellektet, tankene og følelsene de har som en person i stedet for bare å gi dem oppmerksomhet for utseendet.

    SvarSlett